Afplatting

Een afgeplatte schedel is een veel voorkomend probleem waarmee we te maken hebben in de osteopathie praktijk.
Deze afvlakking ontstaat door een voorkeurshouding van het kind. De osteopaat zal zich dan ook in eerste instantie richten op de oorzaak van deze voorkeurshouding.

Deze kan liggen in een blokkade van een nekwervel. Maar ook elders in het lijf kan er een beperkte beweging zijn. Zoals in het bekken, het middenrif of tussen de verschillende schedelbeenderen.
Door deze blokkades gaat een kind als reflex in een voorkeurspatroon bewegen.

Als de osteopaat dit patroon en de oorzaak hiervan ontdekt heeft, worden de verantwoordelijke weefsels vrijgemaakt, waardoor de voorkeur verdwijnt. In het geval van een afgevlakte schedel, zal de osteopaat ook specifiek aandacht besteden aan het weefsel ter hoogte van deze afvlakking. 

Om te beoordelen in welke mate het hoofdje is afgevlakt maakt Osteopathie Kuilboer gebruik van Skully Care. Dit is een nauwkeurige meetmethode en analyseert de omtrek van het hoofdje. Naar aanleiding van de meetgegevens geven we adviezen en oefeningen mee. Zondig schakelen we ook nog een andere zorgverlener in. Gedurende de tijd kunnen er nieuwe metingen worden verricht om de voortgang in de tijd te volgen.

Onze specialismen

Baby's en kinderen

Osteopaten behandelen baby's en kinderen onder meer vanwege slaapproblemen, langdurig huilen, problemen met zuigen of slikken, darmkrampjes, refluxklachten of keel-neus- een oorproblemen.

Zwangeren en pas bevallen vrouwen

Niets mooier dan een zwangerschap, toch? Hoewel? Het veranderende lichaam van aanstaande moeders zorgt nogal eens voor klachten.

Volwassenen

Vaak herstelt het lichaam zichzelf. Soms is de verstoring zo sterk, of houdt deze zo lang aan, dat het lichaam niet meer in staat is om te herstellen. De osteopaat is deskundig in de beoordeling van de beweeglijkheid en onderlinge samenhang van alle weefsels van het lichaam.

Onze openingstijden 

Maandag

: 08.30 - 17.00 uur

Dinsdag

: 08.30 - 18.00 uur

Donderdag

: 08.30 - 17.00 uur