Volwassenen

Hands only!

Osteopathie bij volwassenen

Vaak herstelt het lichaam zichzelf. Soms is de verstoring zo sterk, of houdt deze lang, dat het lichaam niet meer in staat is om goed te herstellen. Het gevolg hiervan is een verminderde beweeglijkheid van weefsels waardoor klachten kunnen ontstaan. De osteopaat is opgeleid om verschillende lichaamssystemen te onderzoeken op bewegingsverlies en zoekt zo naar een blijvende oplossing voor uw klachten.

Soms kan er fysiek een belemmering  plaatsvinden in ons evenwicht. Normaliter herstelt dit uit zichzelf weer. Als de belemmering te lang aanhoudt, kan het lijf niet meer uit zichzelf herstellen. Dit kan gebeuren na een ongeval, operatie, langdurige overbelasting of continue stress.

Het gevolg van de belemmering is een verminderde beweeglijkheid, waardoor er klachten kunnen ontstaan. De osteopaat is getraind om lichaamssystemen te onderzoeken op bewegingsverlies en kijkt samen met de patiënt naar de oorzaak van de klachten. Aan de hand hiervan wordt een behandelplan opgesteld om het lijf optimaal te laten functioneren.

Osteopathie kan voor diverse klachten helpen op alle leeftijden. Hierbij valt onder andere te denken aan spier-, pees-, of gewrichtsklachten, hormonale en of emotionele problematiek. De meest voorkomende klachten in de praktijk zijn rug- en nekklachten, buikklachten, hoofdpijn en migraine.

Indicaties

Onze specialismen

Baby's en kinderen

Osteopaten behandelen baby's en kinderen onder meer vanwege slaapproblemen, langdurig huilen, problemen met zuigen of slikken, darmkrampjes, refluxklachten of keel-neus- een oorproblemen.

Zwangeren en pas bevallen vrouwen

Niets mooier dan een zwangerschap, toch? Hoewel? Het veranderende lichaam van aanstaande moeders zorgt nogal eens voor klachten.

Volwassenen

Vaak herstelt het lichaam zichzelf. Soms is de verstoring zo sterk, of houdt deze zo lang aan, dat het lichaam niet meer in staat is om te herstellen. De osteopaat is deskundig in de beoordeling van de beweeglijkheid en onderlinge samenhang van alle weefsels van het lichaam.

Onze openingstijden 

Maandag

: 08.30 - 17.00 uur

Dinsdag

: 08.30 - 18.00 uur

Donderdag

: 08.30 - 17.00 uur