Huilbaby

Huilt je pasgeboren kindje overmatig veel en is hij/zij ontroostbaar? Anne Kuilboer gaat kijken wat de oorzaak daarvan is; darmkrampjes, overprikkeld, maagzuur of misschien een combinatie van factoren. Zij legt uit wat ze gaat doen. De behandeling bestaat uit zachte, rustige handgrepen en de daarbij behorende adviezen.

Vaak is er bij huilbaby’s geen aanwijsbare oorzaak te vinden voor het huilen. Maar tegelijkertijd vertoont het kind wel perioden van onrust, kan het ontroostbaar zijn, gaat het drinken vaak moeizaam en met onderbrekingen, heeft het soms last van winderigheid of heeft het een buik die opgezet is. Dit alles geeft de ouders het gevoel dat het kind ongelukkig is en continu huilt.

Huilbaby’s kunnen door een osteopaat vaak goed behandeld worden. De invloed van de geboorte op de schedel, blokkades in de nek en wervelkolom kunnen ervoor zorgen dat een baby zich niet prettig voelt. Maar ook het onvolledig op gang komen van het darmsysteem kan hieraan debet zijn. Door op deze gebieden aan te grijpen, zorgt de osteopaat ervoor, dat de beweeglijkheid van de weefsels toeneemt, het zenuwstelsel minder geprikkeld wordt en het darmsysteem zich beter kan ontwikkelen. Je kind wordt rustiger en tevreden.

Onze specialismen

Baby's en kinderen

Osteopaten behandelen baby's en kinderen onder meer vanwege slaapproblemen, langdurig huilen, problemen met zuigen of slikken, darmkrampjes, refluxklachten of keel-neus- een oorproblemen.

Zwangeren en pas bevallen vrouwen

Niets mooier dan een zwangerschap, toch? Hoewel? Het veranderende lichaam van aanstaande moeders zorgt nogal eens voor klachten.

Volwassenen

Vaak herstelt het lichaam zichzelf. Soms is de verstoring zo sterk, of houdt deze zo lang aan, dat het lichaam niet meer in staat is om te herstellen. De osteopaat is deskundig in de beoordeling van de beweeglijkheid en onderlinge samenhang van alle weefsels van het lichaam.

Onze openingstijden 

Maandag

: 08.30 - 17.00 uur

Dinsdag

: 08.30 - 18.00 uur

Donderdag

: 08.30 - 17.00 uur