Overstrekken bij baby’s

Een veel voorkomende hulpvraag in de osteopathiepraktijk is het overstrekken van baby`s. Ouders geven aan dat hun kind gespannen is en vaak met het hoofd en soms ook romp achterover ligt.Ook hebben deze kinderen al de neiging om te willen staan. Vaak gaat dit beeld samen met onrust en een verstoord slaapritme.

De osteopaat zoekt de oorzaak van deze klachten in blokkades en een verminderde beweging in het lijf. Deze blokkades en verminderde beweging kunnen onder andere zorgen voor een overactieve strekreflex. De osteopaat is in staat deze blokkades op te sporen en op te heffen.

Huilbaby’s kunnen door een osteopaat vaak goed behandeld worden. De invloed van de geboorte op de schedel, blokkades in de nek en wervelkolom kunnen ervoor zorgen dat een baby zich niet prettig voelt. Maar ook het onvolledig op gang komen van het darmsysteem kan hieraan debet zijn. Door op deze gebieden aan te grijpen, zorgt de osteopaat ervoor, dat de beweeglijkheid van de weefsels toeneemt, het zenuwstelsel minder geprikkeld wordt en het darmsysteem zich beter kan ontwikkelen. Je kind wordt rustiger en tevreden.

Onze specialismen

Baby's en kinderen

Osteopaten behandelen baby's en kinderen onder meer vanwege slaapproblemen, langdurig huilen, problemen met zuigen of slikken, darmkrampjes, refluxklachten of keel-neus- een oorproblemen.

Zwangeren en pas bevallen vrouwen

Niets mooier dan een zwangerschap, toch? Hoewel? Het veranderende lichaam van aanstaande moeders zorgt nogal eens voor klachten.

Volwassenen

Vaak herstelt het lichaam zichzelf. Soms is de verstoring zo sterk, of houdt deze zo lang aan, dat het lichaam niet meer in staat is om te herstellen. De osteopaat is deskundig in de beoordeling van de beweeglijkheid en onderlinge samenhang van alle weefsels van het lichaam.

Onze openingstijden 

Maandag

: 08.30 - 17.00 uur

Dinsdag

: 08.30 - 18.00 uur

Donderdag

: 08.30 - 17.00 uur