Stress bij kinderen

De osteopaat ziet regelmatig kinderen met klachten waarbij stress een belangrijke rol speelt. Denk aan ‘s nachts in paniek wakker worden, niet willen inslapen, extreme verlatingsangst, etc. Vaak is de oorzakelijke prikkel van deze stress verdwenen: (oor)pijn, een ziekenhuisopname of andere traumatische ervaring. Het lijf staat dan echter nog in de stressmodus. Spiergroepen en bindweefsels spannen in een bepaald patroon samen, waardoor het stresssysteem overprikkeld blijft. Hierdoor blijft het emotionele brein overmatig alert en reageert dit buitenproportioneel op normale prikkels. De osteopaat is in staat deze stresspatronen te herkennen en deze dusdanig te ontspannen dat de emotionele overprikkeling bij je kind vanuit het lijf teniet wordt gedaan.

Onze specialismen

Baby's en kinderen

Osteopaten behandelen baby's en kinderen onder meer vanwege slaapproblemen, langdurig huilen, problemen met zuigen of slikken, darmkrampjes, refluxklachten of keel-neus- een oorproblemen.

Zwangeren en pas bevallen vrouwen

Niets mooier dan een zwangerschap, toch? Hoewel? Het veranderende lichaam van aanstaande moeders zorgt nogal eens voor klachten.

Volwassenen

Vaak herstelt het lichaam zichzelf. Soms is de verstoring zo sterk, of houdt deze zo lang aan, dat het lichaam niet meer in staat is om te herstellen. De osteopaat is deskundig in de beoordeling van de beweeglijkheid en onderlinge samenhang van alle weefsels van het lichaam.

Onze openingstijden 

Maandag

: 08.30 - 17.00 uur

Dinsdag

: 08.30 - 18.00 uur

Donderdag

: 08.30 - 17.00 uur