Bekkenklachten

Bekkenklachten tijdens zwangerschap hoeven niet meteen te duiden op bekkeninstabiliteit. Deze kunnen worden veroorzaakt doordat het lichaam te weinig in staat is om mee te bewegen. Tijdens de zwangerschap moeten delen van het moederlichaam uitwijken, omhoog of opzij, om het groeiende kind de ruimte te geven. De lever wijkt uit richting het middenrif. Maar het middenrif kan slechts uitwijken als ribben, longen, slokdarm op hun beurt meebewegen. Krijgt de baby te weinig ruimte, dan drukt deze zwaarder op het bekken. Bij dergelijke klachten inventariseert de osteopaat eerst het bekken zelf. Daarna gaat deze op zoek naar blokkades in andere delen van het lijf van de moeder. De osteopaat probeert deze vervolgens op te heffen, om het lichaam in staat te stellen zich beter in te richten op de groei van het kindje.

Onze specialismen

Baby's en kinderen

Osteopaten behandelen baby's en kinderen onder meer vanwege slaapproblemen, langdurig huilen, problemen met zuigen of slikken, darmkrampjes, refluxklachten of keel-neus- een oorproblemen.

Zwangeren en pas bevallen vrouwen

Niets mooier dan een zwangerschap, toch? Hoewel? Het veranderende lichaam van aanstaande moeders zorgt nogal eens voor klachten.

Volwassenen

Vaak herstelt het lichaam zichzelf. Soms is de verstoring zo sterk, of houdt deze zo lang aan, dat het lichaam niet meer in staat is om te herstellen. De osteopaat is deskundig in de beoordeling van de beweeglijkheid en onderlinge samenhang van alle weefsels van het lichaam.

Onze openingstijden 

Maandag

: 08.30 - 17.00 uur

Dinsdag

: 08.30 - 18.00 uur

Donderdag

: 08.30 - 17.00 uur