CVS chronisch vermoeidheidssyndroom

Of de osteopaat een patiënt met CVS kan helpen, hangt af van de oorzaak of de aanleiding van CVS. Algemeen wordt aangenomen dat CVS gepaard gaat met een virusinfectie waarvan de patiënt niet ten volle geneest.

Waarom? Dat blijft een open vraag. Wel wordt meer en meer duidelijk dat deze toestand het gevolg is van een totale functionele ondermijning van de vitale lichaamscapaciteit.

Osteopathie kan bijdragen aan een algemene verbetering van de functies van het lichaam, zodat de vitale functiecapaciteit optimaliseert. Zo krijgt de patiënt een beter gevoel en meer energie. Dat kan helpen om de vicieuze cirkel te doorbreken. Gewoonlijk zal de osteopaat ook aanbevelingen doen over voeding en leefgewoonten geven.

Onze specialismen

Baby's en kinderen

Osteopaten behandelen baby's en kinderen onder meer vanwege slaapproblemen, langdurig huilen, problemen met zuigen of slikken, darmkrampjes, refluxklachten of keel-neus- een oorproblemen.

Zwangeren en pas bevallen vrouwen

Niets mooier dan een zwangerschap, toch? Hoewel? Het veranderende lichaam van aanstaande moeders zorgt nogal eens voor klachten.

Volwassenen

Vaak herstelt het lichaam zichzelf. Soms is de verstoring zo sterk, of houdt deze zo lang aan, dat het lichaam niet meer in staat is om te herstellen. De osteopaat is deskundig in de beoordeling van de beweeglijkheid en onderlinge samenhang van alle weefsels van het lichaam.

Onze openingstijden 

Maandag

: 08.30 - 17.00 uur

Dinsdag

: 08.30 - 18.00 uur

Donderdag

: 08.30 - 17.00 uur