Menstruatieklachten

Menstruatieklachten, ach, het hoort erbij. Dat wordt al snel gezegd. Toch is er vaak iets aan te doen. Vóór, tijdens en na de menstruatie vinden er veel veranderingen plaats in het lichaam. Deze veranderingen kunnen mechanisch zijn, zoals verandering van positie van het heiligbeen of spanning ter hoogte van de wervelkolom in de hals. Ook zorgen hormonale wijzigingen voor een belasting van de lever, die de hoge concentratie hormonen moet afbreken. Wanneer de lever of zijn omgeving niet optimaal beweegt, kan dit leiden tot een ophoping van afvalstoffen. Met als gevolg bijvoorbeeld hoofdpijn of zelfs migraine, stemmingswisselingen, vermoeidheid en andere vage klachten. Osteopathisch gezien zijn deze klachten heel goed te behandelen. Tijdens het osteopatisch onderzoek zal het hele lichaam onderzocht worden en alle mogelijke relaties in de behandeling worden meegenomen. 

Onze specialismen

Baby's en kinderen

Osteopaten behandelen baby's en kinderen onder meer vanwege slaapproblemen, langdurig huilen, problemen met zuigen of slikken, darmkrampjes, refluxklachten of keel-neus- een oorproblemen.

Zwangeren en pas bevallen vrouwen

Niets mooier dan een zwangerschap, toch? Hoewel? Het veranderende lichaam van aanstaande moeders zorgt nogal eens voor klachten.

Volwassenen

Vaak herstelt het lichaam zichzelf. Soms is de verstoring zo sterk, of houdt deze zo lang aan, dat het lichaam niet meer in staat is om te herstellen. De osteopaat is deskundig in de beoordeling van de beweeglijkheid en onderlinge samenhang van alle weefsels van het lichaam.

Onze openingstijden 

Maandag

: 08.30 - 17.00 uur

Dinsdag

: 08.30 - 18.00 uur

Donderdag

: 08.30 - 17.00 uur