Restless legs

De oorzaak ligt vaak in een verstoorde afvoer van bloed uit de benen.
Deze afvoer verloopt grotendeels via de onderbuik. Verminderde beweeglijkheid van de onderbuikorganen, bijvoorbeeld bij en na zwangerschap, zorgt voor teveel druk op de aders in de liezen en onderbuik.
Hierdoor ontstaat stuwing. Afvalstoffen hopen zich op waardoor de benen rusteloos worden. Om deze afvalstoffen af te voeren, gaan de spieren van de benen automatisch aanspannen om het bloed beter weg te pompen.
De osteopaat onderzoekt waar deze stuwing ontstaat en verbetert de beweeglijkheid van deze weefsels zodat de afvoer van afvalstoffen geoptimaliseerd wordt.

Onze specialismen

Baby's en kinderen

Osteopaten behandelen baby's en kinderen onder meer vanwege slaapproblemen, langdurig huilen, problemen met zuigen of slikken, darmkrampjes, refluxklachten of keel-neus- een oorproblemen.

Zwangeren en pas bevallen vrouwen

Niets mooier dan een zwangerschap, toch? Hoewel? Het veranderende lichaam van aanstaande moeders zorgt nogal eens voor klachten.

Volwassenen

Vaak herstelt het lichaam zichzelf. Soms is de verstoring zo sterk, of houdt deze zo lang aan, dat het lichaam niet meer in staat is om te herstellen. De osteopaat is deskundig in de beoordeling van de beweeglijkheid en onderlinge samenhang van alle weefsels van het lichaam.

Onze openingstijden 

Maandag

: 08.30 - 17.00 uur

Dinsdag

: 08.30 - 18.00 uur

Donderdag

: 08.30 - 17.00 uur