Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn is een ‘verzameldiagnose’ voor alle vormen van hoofdpijn waar geen aanwijsbare oorzaak voor is. Deze komt voort uit een combinatie van te hoge spierspanning, gepaard met afknelling van zenuwen en/of kleine bloedvaatjes.

Dit veroorzaakt veelal een constant drukkende pijn aan weerszijden of bovenop het hoofd. Zware gevallen lijken op migraine met de kenmerkende misselijkheid, overgeven en overgevoeligheid voor licht of geluid.

Ongelukkige benaming
Spanningshoofdpijn is een ietwat ongelukkige benaming, het suggereert een beetje dat het zou gaan om iets zuiver psychisch. En ja, wie veel stress ervaart kan daar flink kopzorgen van ondervinden. Maar spierspanning komt niet louter voort uit iets psychisch. Vastzittende nek- of borstwervels of zelfs vanuit het bekken kunnen diezelfde spanning ook oproepen. Dat geldt ook spanning vanuit de buikregio die overigens vaker niet dan wel wordt gevoeld.

Vaak voorkomende combinatie
De relatie tussen spanning van de bovenbuikorganen en nek- en hoofdpijn is een vaak voorkomende combinatie De klachten gaan pas afnemen wanneer de buikorganen worden behandeld. Osteopaten zijn opgeleid om op deze manier naar het lichaam en gezondheid te kijken, onderzoeken en behandelen. Goede uitleg is dan belangrijk, want als je nek wordt behandeld vanwege hoofdpijn valt dat goed te begrijpen, maar een osteopaat die aan je buik zit, dat kan vragen oproepen.

Onze specialismen

Baby's en kinderen

Osteopaten behandelen baby's en kinderen onder meer vanwege slaapproblemen, langdurig huilen, problemen met zuigen of slikken, darmkrampjes, refluxklachten of keel-neus- een oorproblemen.

Zwangeren en pas bevallen vrouwen

Niets mooier dan een zwangerschap, toch? Hoewel? Het veranderende lichaam van aanstaande moeders zorgt nogal eens voor klachten.

Volwassenen

Vaak herstelt het lichaam zichzelf. Soms is de verstoring zo sterk, of houdt deze zo lang aan, dat het lichaam niet meer in staat is om te herstellen. De osteopaat is deskundig in de beoordeling van de beweeglijkheid en onderlinge samenhang van alle weefsels van het lichaam.

Onze openingstijden 

Maandag

: 08.30 - 17.00 uur

Dinsdag

: 08.30 - 18.00 uur

Donderdag

: 08.30 - 17.00 uur