Stress op het werk

Stress op werken hebben we allemaal wel eens. Gelukkig kan ons lichaam nogal wat stress aan. Helaas kan het wel eens zo zijn dan lange periode van stress ervoor zorgt dat het lichaam overprikkeld wordt. Wanneer we aan het werk zijn functioneert ons lichaam vanuit de stressmodus. Ons zenuwstelsel werkt dan vanuit het orthosymphatische deel. Onze pupillen worden groter, de spanning in de rug en nekspieren verhoogt en onze ademhaling versnelt. Wanneer je last hebt van kaakklemmen, knarsetanden, pijn tussen de schouderbladen of druk op de borst, kun je eens een osteopaat consulteren. Wanneer we te vaak en te lang in deze modus functioneren kan ons lichaam overprikkeld raken. Samen met de osteopaat kun je weer balans in je lichaam krijgen waardoor deze klachten kunnen verdwijnen. De osteopaat kan met zijn handen het zenuwstelsel positief beïnvloeden waardoor je meer ontspanning in je lichaam voelt.

Onze specialismen

Baby's en kinderen

Osteopaten behandelen baby's en kinderen onder meer vanwege slaapproblemen, langdurig huilen, problemen met zuigen of slikken, darmkrampjes, refluxklachten of keel-neus- een oorproblemen.

Zwangeren en pas bevallen vrouwen

Niets mooier dan een zwangerschap, toch? Hoewel? Het veranderende lichaam van aanstaande moeders zorgt nogal eens voor klachten.

Volwassenen

Vaak herstelt het lichaam zichzelf. Soms is de verstoring zo sterk, of houdt deze zo lang aan, dat het lichaam niet meer in staat is om te herstellen. De osteopaat is deskundig in de beoordeling van de beweeglijkheid en onderlinge samenhang van alle weefsels van het lichaam.

Onze openingstijden 

Maandag

: 08.30 - 17.00 uur

Dinsdag

: 08.30 - 18.00 uur

Donderdag

: 08.30 - 17.00 uur